martes, 27 de julio de 2010

Una llengua amb present i de futur

La inauguració oficial del IX Campus universitari, organitzat per l’Institut Ramon Llull, va tenir lloc a Artà

Assumpta Bassa
Els alumnes amb les autoritats, avui a l'Ajuntament d'Artà. Foto: A. Bassa.

Han apostat per una "llengua amb molt de passat, molt de present i molt de futur". Alguns, perquè és minoritària; altres, pel seu so; altres, per qüestions familiars o laborals. Allò cert és que els 32 joves que participen en el Campus universitari de la llengua catalana, organitzat per l'Institut Ramon Llull, estan molt il·lusionats.

Ahir se'n va fer la inauguració oficial a l'ajuntament d'Artà, on es desenvolupa l'activitat i on foren rebuts pel batle, Rafel Gili; la directora adjunta de l'Institut Ramon Llull, Fanny Tur; la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, i la directora insular de Política Lingüística del Consell, Rosa Barceló.

Els estudiants procedeixen de 17 països d'arreu del món. Estan allotjats a Artà, amb famílies o bé en pisos particulars, i tenen la possibilitat de conèixer de primera mà la realitat de les Illes.

Fanny Tur els va agrair el seu interès per la llengua i la cultura catalanes: "No podem oblidar la gran aportació que ha fet la llengua a la literatura universal". Per part seva, Tous destacà la tasca de difusió del català que fa l'Institut Ramon Llull a l'exterior. Hi ha 128 professors fent-ne classes per tot el món.

Diari de Balears

No hay comentarios: