viernes, 19 de marzo de 2010

La Generalitat de Catalunya falsea la historia de nuevo

Al loro, mirad la nueva subvención del Gobierno catalán:

http://www.guerradesuccessio.cat/

Reproduciré alguna de las perlas que sueltan estos catalanistas:

1) De estat catalá: "La Pau d’Utrech va segellar el 1713 el que era una evidència: cap dels dos bàndols podia abastar la victòria. Tanmateix els catalans van continuar la lluita en defensa del seu règim constitucional, i Felip Quint solament els va poder doblegar amb el suport militar massiu de França. L’Onze de Setembre del 1714 va acabar l’epopeia, l’estat català, una de les avançades constitucionals d’Europa, va deixar d’existir."

2) De Pais Valenciá: "El 1707 el País Valencià va caure a mans dels Borbó després de la batalla d'Almansa. El 1710 hi va haver una nova ofensiva austracista, després de derrotar els borbònics a Almenar i Montetorrero, Carles va ocupar Madrid, però tampoc en aquesta ocasió va tenir força per sostenir-se."

3) Mapa de la Corona "Catalano-aragonesa": http://www.guerradesuccessio.cat/images/GDS_conflicte003.jpg

4) Los del otro bando eran los "franco-españoles", ellos no eran españoles claro: "El general Basset, amb els seus artillers barcelonins i els expertíssims que van arribar de Mallorca, va mantenir ben activa l’artilleria de la plaça, que va respondre amb precisió quirúrgica al foc agressor. Tanmateix, la potència de l’atac esdevenia imparable, i els franco-espanyols podien reposar sense problemes les peces que resultaven destruïdes pel foc de plaça."


Leído en Valenciafreedom (foro)

El mapa es de google: mapa de España en la Edad Media.

No hay comentarios: