sábado, 19 de abril de 2008

NO DEIXEU FUGIR EN DELGADO.


Y és que Delgado no demana massa i demana molt...demana llibertat, perquè els pares estam cansats de que als nostres fills se les mengi el cap a falàcies absurdes i que no duen enlloc, com que pertanyem als "Països Catalans", i totes les històries del Decret de Nova Planta....., que succeïren fa 400 anys i que no duen enlloc, més que cap a un nacionalisme català, del qual els mateixos catalans passen i fins i tot els cau més tord que no als mallorquins...i nosaltres els hem de besar els peus, rebutjant per "no literari" (quin doi!) el nostre article salat i la nostra manera de xerrar, fent que poc a poc els nostres infants es tirin cap a una espècie de "barceloní", perdent el nostre vocabulari, molt més ric i molt més antic i la nostra pronunciació. Total perquè ho diuen 4 nacionalistes i 4 dictadors xiflats com aquest professor director de l'escola de Santa Eugènia, que estan dins l'ensenyament "menjant el cap" a tothom i sense una base científica, però si hi ha catedràtics d'història que demostren que mentre a Mallorca ja es parlava "romanç mallorquí" a Catalunya es parlava "llemosí"....si la nostra gramàtica és de les més antigues, més que la "catalana" i els intel.lectuals mallorquins imitant la parla catalana continental. Au venga...quin rídicul! envers de fomentar la correcta dicció i parla mallorquina, que gaudim d'un vocabulari, d'unes dites, d'uns refranys que ja les voldría la millor llengua del món...envers de lluitar per la puresa de la "parla mallorquina", que està clar que és modalitat de la catalana...però i què? A Mallorca s'ha de xerrar el mallorquí...i arruix als catalanistes! com ells diuen arruix a na Margarida Nàjera perquè no xerra "el català", que prenguin ells la mateixa medecina per fer-nos rebutjar el mallorquí.

Els valencians ho han aconseguit, poden fer ús de la seva parla (la valenciana), no fa res si és català també, ningú no ho discuteix. Els valencians han estat valents. Els mallorquins estam morts de por, amb el cervell rentat, bé aparentament. Fins quan?

En Delgado lluita pel següent:

1.- La renovació de les persones.

2.- La modificació de l' Estatut d'Autònomia i demés normativa balear per a posar el balear amb les seves modalitats de mallorquí, menorquí i eivissenc , en lloc del català, com a llengua cooficial juntament amb el castellà.

3.- Que els pares puguin triar lliurament la llengua en la que volen que estodiin els seu fills.

4.- El compromís de no pactar amb partits nacionalistes que no defensin la nostra idea d'Espanya o que no defensin la idea de que ha de governar el partit més votat.

Si aquestes idees de Delgado, que no són res de l'altra món, que són de sentit comú i que venen avalades per la majoria de mallorquins, menorquins i eivissencs no són vàlides per esser defensades pel Partit Popular, molt ben liderat per Rosa Estaràs. Qui les defensarà? Qui defensarà la nostra identitat i la nostra llibertat?


No hay comentarios: