jueves, 23 de julio de 2009

Festes d'Artà 2009


Les festes d'Artà en honor al seu patró Sant Salvador (6 d'agost) començaran el 31 de juliol i acabaran el 7 d'agost.


Enguany hi ha camisetes de les festes (a preu econòmic), que podeu adquirir a l’Ajuntament, a les verbenes i a la plaça del mercat.

Divendres 31 de juliol

A les 21.45 h, sortida de l’estol de xeremiers d’Artà cap a la plaça de l’Ajuntament.

A les 22 h, acte inaugural de les festes, amb el ball dels capgrossos i la música de l’estol de xeremiers de l’Escola Municipal de Música d’Artà. Convidada del batle i coet boiet. A la plaça de l’Ajuntament.

A les 22.30 h, des de la mateixa plaça, inici del correfocs, a càrrec dels Dimonis d’Hiachat. El recorregut d’enguany serà el següent: carrers d’en Pítxol, del Figueral, de les Parres, Nou, d’Antoni Blanes i plaça de l’Ajuntament. Es recomana dur la roba adequada.

A les 23.30 h, Verbena a càrrec de Sa Nostra Banda. Veniu tots a ballar amb el nou repertori de festa, a la plaça del Conqueridor. I a continuació, música refrescant dels anys 70, 80, 90 i actual, amb el DJ Gustavo.

A les 24 h, concert jove, amb l’actuació dels grups EVEN FLOW (post grunch), LOS REPLICANTES, LOS PRIMOS (rumba, hip-hop i funky) i THE SKA BOTTOM BOAT (ska, ska-jazz, reggae), a l’espai de l’Estació del Tren.


Dissabte 1 d’agost
Exposició fotogràfica dels paperins de les festes impresos en banderoles, a càrrec de Lucia Lommel, als jardins de Na Batlessa: “Per a mi, aquesta instal•lació és la meva declaració d’amor al poble d’Artà, els seus habitants i la seva cultura”. Ho patrocina: Caixa Rural.

A les 19 h, cucanyes, pal ensabonat i jocs infantils, acte amenitzat pels xeremiers, a la plaça del Marxando. Ho organitza: col•lectiu de veïns de la Placeta.

A les 19 h, VI Triatló de Sant Salvador. Partida des de la platgeta de la Colònia i arribada a la plaça del Conqueridor (500 m de natació + 19 km de bicicleta + 3 km a peu). Si t’agrada l’aventura, inscriu-te al 609 30 94 43. Hi haurà un obsequi per a tots els participants.



A les 20 h, concurs de monopatí, amb premis i sopar per a tots els participants, al pub Pas a Nivell. Ho patrocinen: Switch People, Ca’n Balaguer i Carnisseria es Mercat.

A les 20 h, inauguració de l’exposició de bonsais, al pati de Can Solivelles. Romandrà oberta els dies 2 i 3 tot el dia. Ho organitza: Associació Bonsai de Llevant.

A les 20 h, Art a la Plaça, exposició i venda d’antiguitats i art contemporani damunt la plaça de l’Ajuntament. Ho organitza: Fundació Aina Maria Lliteras de Can Cardaix.

A les 20 h, inauguració de l’exposició fotogràfica RECORDANT ANYS PASSATS, a càrrec de Climent Garau Bordoy, al Teatre d’Artà. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 20 h a 22 h.

A les 21 h, inauguració de l’exposició Cosas de la Vida, amb joies, pintures, fotografia, instal•lació i objectes, a càrrec de Marta, Marga, Maria i Tasso, al Colmado (c/ de Rafel Blanes,13). Romandrà oberta fins dia 12 d’agost, de 21 h a 23 h. A l’acte de clausura hi haurà una performance a càrrec de Marga Llobera i amb música combo.

A les 21.15 h, inauguració de l’exposició de pintura de Bartomeu Pons, amb el títol Sèrie negra, a la sala d’exposicions de l’Estació. Romandrà oberta fins dia 14 d’agost, de 10 h a 14 h.

A les 21.30 h, recital a la fresca de l’Orfeó Artanenc, amb un programa molt variat (cançons tradicionals mallorquines, pel•lícules, etc.), al pati de la Residència.

A les 21.30 h, inauguració de la tómbola parroquial, al Centre Social. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost.

A les 24 h, gran verbena, amb les actuacions de les orquestres OASIS, MALPASO i HORRIS KAMOI. I per acabar, gran festa de música disco, fins que el cos aguanti, a la plaça del Conqueridor.

Diumenge 2 d’agost

De les 9 i fins a les 13 h, taller de bonsais. Aprèn aquest art al pati de Can Solivelles. Ho organitza: Associació Bonsai de Llevant.

A partir de les 16 h, 12 h del Torneig de Futbol Sala, al Poliesportiu de Na Caragol. Inscripcions al Poliesportiu. Per a més informació, telefonau al 678 54 78 63. (Programa a part)

A les 17 h, IV Gran Supermotard, prova puntuable per al Campionat de Balears. Són carreres de motos polivalents, que tant van per terra com per asfalt. Tot un espectacle de motor al polígon dels Pujols.

A les 18 h, Boti-boti-boti, amb castells inflables, un bou mecànic i el Power Paddler. Per acabar, una festa de l’escuma infantil! Al Poliesportiu de Na Caragol. És gratuït. Es recomana que dugueu banyador.

A les 19 h, II Torneig de Dards, inscripció lliure al Bar Central. (Programa a part)

A les 20.30 h, torneig de simultànies d’escacs, a la terrassa del Teatre d’Artà.

A les 22 h, recital al santuari de Sant Salvador, amb l’actuació estel•lar de MANEL, el grup revelació en català, i, com a teloners, els CRANC PELUT. Ho organitza: Obra Cultural Balear. Venda anticipada d’entrades a l’Ajuntament d’Artà i al Teatre d’Artà: 12 €. Entrada a taquilla: 15 €.


Dilluns 3 d’agost

A partir de les 18 h, semifinals de totes les categories del XVII Torneig de Tennis Festes de Sant Salvador, a les pistes de tennis del Poliesportiu de Na Caragol.

A les 18 h, vine a jugar a bàsquet! El CE Sant Salvador d’Artà organitza un torneig de bàsquet per a les categories premini, mini, infantil, cadet i juvenil (masculí i femení). Les inscripcions es poden fer al bar del Poliesportiu i el termini acaba el 30 de juliol. Vine i ja veuràs que bé t'ho passaràs!

A les 18.30 h, partit de futbol dels prebenjamins, a Ses Pesqueres.

A les 19.30 h, actuació dels DIAN’S SWING (passacarrer amb un 2 CV tunejat destinat al públic infantil) al carrer de Ciutat. Ho patrocina: Obra Social Sa Nostra. Hi col•labora: Sa Xarxa.

A les 19.45 h, partit de futbol dels alevins , a Ses Pesqueres

A les 21 h, sortida nocturna amb bicicleta de muntanya, molt, molt fàcil, 30 km. Pel camí hi haurà sorpreses. Partida des de S'Almudaina per arribar devers les 23.30 h. En arribar sopar a la fresca (torrada) per als participants al Pas a Nivell. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc. Ho patrocina: Ajuntament d'Artà. Hi col•labora: Pas a Nivell

A les 22 h, sopar a la fresca a la plaça del Conqueridor. Per gaudir de les taules i cadires de l’Ajuntament, us heu d’apuntar prèviament a l’Ajuntament d’Artà fins a final d’existències. A continuació, actuació del grup Mirat Jazz, de música dixieland de Nova Orleans.

A les 23.30 h, Escuma salvatge, festa jove, amb una discoteca a l’aire lliure i la millor música comercial de l’estiu, a l’amfiteatre de Na Batlessa. Recordau que heu de dur una tovallola, perquè acabareu xops. La festa finalitzarà a la 1.30 h.

A la 1 h, festa Movida madrileña, amb el DJ Desastre, al pub Pas a Nivell.


Dimarts 4 d’agost

A les 10 h, 11 h, 12 h i 13 h, projecció de l’audiovisual ARTÀ, UNA ALTRA MIRADA, d’Agustí Torres, al Teatre d’Artà.

A partir de les 18 h, finals de les categories PLATA i DOBLES del XVII Torneig de Tennis Festes de Sant Salvador. Ho organitza: Club de Tennis Artà.

A les 18.30 h, partit de futbol dels benjamins, a Ses Pesqueres.

A les 19 h, finals del torneig de petanca de l’Associació de Persones Majors d’Artà, a les pistes de petanca de Na Batlessa. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per als participants.

A les 19.45 h, partit de futbol dels cadets, a Ses Pesqueres.

A les 20 h, actuació de Don Carrot i el seu espectacle infantil ZNORT, un personatge que no se sap molt bé d’on ve i que ens delectarà amb una sèrie de trucs de màgia i jocs d’alquímia i de foc. A l’amfiteatre de Na Batlessa.

A les 20 h, competició d’escalada, amb premis per a principiants i aficionats, i sopar per a tots els participants, al pub Pas a Nivell. Inscripcions fins al 31 de juliol. Ho patrocina: Es Refugi, Ca’n Balaguer i Carnisseria Es Mercat.

A les 21.30 h, autocinema al pàrquing de la Clota, amb al projecció de la pel•lícula Ice Age 3. L'origen dels dinosaures.

A les 22 h, concert de la Banda de Música d’Artà, a la plaça del Monument. Ho organitza: Cafeteria l’Almudaina.

A les 24 h, inici de la XXI edició de la Cursa Popular Festes de Sant Salvador, amb sortida i arribada al carrer de Ciutat. La inscripció es tancarà mitja hora abans. Hi haurà un obsequi per a tots els qui completin el recorregut (4120 m). Diversió i esport junts. Enguany també podeu participar fent Nordic Pole Walking. Més informació al Gimnàs d’Artà.

A la 1 h, festa de la música internacional dels anys 80 i 90, al pub Sa Gresca.


Dimecres 5 d’agost

A les 9 h, amollada de coloms des del creuer de Petra, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part baixa del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.

A les 18 h, finals del torneig de billar de l’Associació de Persones Majors, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per als participants.

A partir de les 18 h, final de la categoria OR del XVII Torneig de Tennis Festes de Sant Salvador. A continuació, lliurament de trofeus i refresc per al públic assistent. Ho organitza: Club de Tennis Artà.

A les 18.30 h, partit de futbol dels infantils, a Ses Pesqueres.

A les 19.45 h, partit de futbol dels juvenils, a Ses Pesqueres.

A les 20 h , torneig de mato. Inscripcions: fins dia 31 de juliol, al pub Pas a Nivell.

A les 20.30 h, festa de comiat del VIII Campus Universitari de Llengua Catalana Mallorca-Andorra, amb l’actuació dels estudiants i del cantant FELIU VENTURA, al Teatre d’Artà. Ho organitza: Institut Ramon Llull
Hi col•laboren: Obra Cultural Balear i Teatre d’Artà.

A les 21.30 h, lliurament del IV Premi Artà de Narrativa Breu, a Na Batlessa.

A les 22 h, VI ronda poètica, Poemes per a un món divers i multicultural. El circuit serà el següent: plaça de l’Ajuntament, Residència, escales de Sant Salvador i, finalment, esplanada de l’església. Ho organitza: Artà Solidari. Els que vulguin participar llegint, han d’enviar els seus poemes, tant propis com d'un altre autor, abans de dia 24 de juliol, a: luismbajo@hotmail.com

A les 22.30 h, verbena camp, amb les actuacions estel•lars de les orquestres PISCIS, QUINZE i LOS JAVALOYAS, a la plaça del Conqueridor.

A les 24 h, gran castell de focs artificials, a càrrec de Caballer FX.

A les 24 h, FUTUR FASHION (hem vengut del futur per dur-vos alguna cosa millor), festa fashion en memòria de Michael Jackson, davant la botiga Es Figueral. Els beneficis es destinaran a la Fundació VICENTE FERRER. Ho organitzen: veïnats del carrer del Figueral.


Dijous 6 d’agost

A les 9 h, amollada de coloms des del Coll de la Grava, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part alta del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.

A les 18.45 h, partit de futbol de l’equip de preferent CE Artà i el CE Escolar, a Ses Pesqueres.

A les 19.30 h, festa infantil amb l’actuació del grup d’animació TRUPUTRUP i, en acabar, jugarem amb castells inflables, a l’amfiteatre de Na Batlessa.

A les 20.30 h, solemne celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial, amb la participació de l’Orfeó Artanenc.

A les 21.30 h, representació de l’obra de teatre Moltes dones per a un sol home, amb Miquel Fullana i Carme Piris. Comèdia d’embulls produïda per Mallorca So i dirigida per Ricard Reguant. Preu: 10 €. Al Teatre d’Artà.

A les 24 h, verbena monumental de Sant Salvador, amb les actuacions de les orquestres MEDITERRANI, RODAMONS, LOCA MOTORA I VAL 9, a la plaça del Conqueridor.


Divendres 7 d’agost

A les 15.30 h, LVX Circuit Ciclista de Sant Salvador. El recorregut serà el següent: carrers de Ciutat (sortida), de Josep Melià i Pericàs, Major, de Rafel Blanes, d’Antoni Blanes i de Ciutat. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

A les 19 h, celebració de l’Eucaristia i ball de la cisterna a càrrec de l’agrupació Artà Balla i Canta i els xeremiers, a l’esplanada de darrere de Sant Salvador.

A les 20 h, inauguració de l’exposició fotogràfica NATURALEZA VIVA, a càrrec de Julián Picco i Mar Bastidas, al Cafè Parisien.

A les 22 h, festa pagesa i ball obert amb l’agrupació Artà Balla i Canta, a la plaça del Conqueridor.

A les 24 h, gran traca de fi de festa, des de la mateixa plaça.


Molt bones festes a tothom !

3 comentarios:

carme dijo...

dijous 6, fins quina hora es la verbena?
aah, i dissabte 8 no hi ha ninguna festa?
unbeso, gracis!

mare nostrum dijo...

La verbena dura mentre hi hagi gent ballant i fent festa.El que és típic és que el jovent cansat de ballar o d'estar per la plaça, se'n vagi després al Santuari de Sant Salvador a contemplar la sortida del sol.
El dia 8 ja no hi ha res programat.
Salutacions i molts anys !

carme dijo...

moltes gracieees(L)!