jueves, 5 de junio de 2008

DIA DEL MEDI AMBIENT

Avui, 5 de juny es celebra a tot el món el dia del Medi ambient, amb el lema:"Acabar amb l'addicció: cap a una economia de baix consum de carbó".

La noticia millor que enguany ha sortit sobre aquest tema ha estat la publicada pel resultat d'un estudi d'investigació de la Universitat de Iowa (EEUU), en el qual hi participà un espanyol. Segons aquest s'ha descobert que els estancs i embassaments de reg retenen tant de diòxid de carbó (CO2) com els oceans i , que igual que els llacs, de 20 a 25 vegades més quantitat per metre quadrat que la captada pels boscos.


Aquest estudi, afirma que els embassaments agrícoles atreuen unes 150 milions de tones de diòxid de carbó anual, una quantitat similar a l'acumulada en els sediments oceànics i prop d'una tercera part de la quantitat de CO2 que els rius transporten a la mar.


Segons Carlos Duarte, l'investigador espanyol del (CSIC -Universitat de les Illes Balears) s'hauria de tenir en compte l'importantíssim paper que juguen aquests ecosistemes aquàtics , que absorbeixen un total del 5% de les emissions i que s'hauria de fomentar la seva creació i també la de llacs artificials.

No hay comentarios: