viernes, 25 de julio de 2008

Festes d'Artà 2008


En honor al seu patró, Sant Salvador, dia 6 d'agost

De l'1 al 7 d'agost

Divendres 1 d’agost


A les 8 h, V 24 Hores de Natació, a la Piscina Municipal. Acabarà dissabte a les 8 h. Ho organitza: Club Aigua Esport Artà.


A les 20 h, inauguració de l’exposició d’escultura de forja de Laura Hedrosa, a la galeria Na Picarandau (c/ Nou, 26).


A les 21 h, inauguració de l’exposició 10 anys de nedar és salut, a la sala d’exposicions de Na Batlessa, a càrrec del Club Aigua Esport. Es tracta d’una retrospectiva fotogràfica de la Piscina Municipal d’Artà durant els darrers 10 anys.


A les 21.45 h, sortida de l’estol de xeremiers de l’Escola Municipal de Música d’Artà cap a la plaça de l’Ajuntament.


A les 22 h, inauguració de l’Art de Nit, amb obra pictòrica de José Luis Pujol, escultures de Maria Genovard, poemes de Miquel Mestre, música de Rayo (saxo) i ambientació Vandeshow, a l’hotel Can Moragues.


A les 22 h, acte inaugural de les festes, amb el ball dels capgrossos i la música de l’estol de xeremiers de l’Escola Municipal de Música d’Artà. Convidada del batle i coet boiet. A la plaça de l’Ajuntament.


A les 22.30 h, des de la mateixa plaça, inici del correfocs, a càrrec dels Dimonis d’Hiachat. El recorregut d’enguany serà el següent: carrers d’en Pítxol, del Figueral, de les Parres, Nou, d’Antoni Blanes i plaça de l’Ajuntament. Es recomana dur la roba adequada.


A les 23.30 h, música verbenera a càrrec de Sa Nostra Banda. Veniu tots a ballar amb el nou repertori de festa, a la plaça del Conqueridor. Festa Dels capells, amb DJ (sorpresa!). Hi col•labora: Associació de Comerços i Serveis d’Artà.


A les 24 h, concert jove LA REPERA, amb l’actuació dels grups DETROIT (rock-and-roll), EVEN FLOW (post grunch), ALMA SONORA (versions) i SKARDATS (ska), a l’espai de l’Estació del Tren.


Dissabte 2 d’agost


A Ses Pesqueres, VIU EL FUTBOL amb el Torneig de Sant Salvador. Programa:- Nascuts entre l’any 1999 i el 2002, de les 10 h a les 11.15 h- Nascuts entre l’any 1996 i el 1998, de les 11.15 h a les 12 h- Nascuts els anys 1994 i 1995, de les 12.30 h a les 14 h- Nascuts els anys 1992 i 1993, de les 18 h a les 19.30 h- Nascuts entre l’any 1989 i el 1991, de les 19.30 h a les 21 h
*Molt important: inscripció a Ses Pesqueres una hora abans de començar cada una de les categories, obert a tots els nins i nines. Ho organitza: CE Artà.


A les 17 h, IV Cursa de Carretons d’Artà. Sortida des de Sant Salvador i arribada a la Clota. Recomanam al públic que agafi un bon lloc i que gaudeixi de tot un espectacle. Ho organitza: Comença..., que fas tard!!!!!! (Programa a part).


A partir de les 17 h i fins a les 21 h, descarrega la teva adrenalina amb el Paintball (guerra de pintura). Juga a aquest joc de tir al polígon els Pujols. Els menors d’edat han d’anar acompanyats dels seus pares, i els equips han de ser, com a mínim, de 5 persones. Preu de la munició: 5 €.


A les 17 h, jocs d’aigua a la Piscina Municipal de Na Caragol. Ho organitza: Club Aigua Esport. Ho patrocina: S’Institut.


A les 18.30 h, partit de bàsquet femení entre + de 30 anys contra – de 30 anys. I a continuació, a les 20 h, partit de bàsquet masculí de les velles glòries, al Poliesportiu de Na Caragol.


A les 19 h, cucanyes, pal ensabonat i jocs infantils, acte amenitzat pels xeremiers, a la plaça del Marxando. Ho organitza: col•lectiu de veïns de la Placeta.


A les 20 h, Estranys, exposició de pintura (tècnica mixta) a càrrec de Bel Ortega, al restaurant l’Atrio.


A les 20.30 h, inauguració de l’exposició d’Antoni Nadal, a la tenda ZO (Zona Outlet). Romandrà oberta, durant horari comercial, fins dia 14 d’agost.


A les 21 h, inauguració de l’exposició de pintura de Joan Cursach, a sala d’exposicions de l’Estació.


A les 21.30 h, inauguració de la tómbola parroquial, al Centre Social. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost.


A les 21.30 h, inauguració de l’exposició ARTÀ CAMINA, a la sala d’actes del Teatre d’Artà. Exposició de fotografies de paisatges que els artanencs hem vist aquesta darrera temporada mentre fèiem excursionisme. Ho organitza: Grup Excursionista Un Raig d'Artanencs. Ho patrocina: Consell de Mallorca


A les 24 h, gran verbena d’artistes locals, amb les actuacions de les orquestres OASIS, VAL NOU i SOU BASTOS. I per acabar, gran festa de música disco, fins que el cos aguanti, a la plaça del Conqueridor.


Diumenge 3 d’agost


A les 9 h, amollada de coloms des del creuer de Petra, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.


De les 9 i fins a les 13 h, taller de bonsais. Aprèn aquest art al pati de Can Solivelles. Ho organitza: Associació Bonsai de Llevant.


A les 17 h, III GRAN SUPERMOTARD, prova puntuable per al Campionat de Balears. Són carreres de motos polivalents, que tant van per terra com per asfalt. Tot un espectacle de motor al polígon dels Pujols.


A partir de les 17 h, 12 hores del Torneig de Futbol Sala, al Poliesportiu de Na Caragol. Preu de la inscripció: 2 € per jugador. Edat mínima: 17 anys. (Programa a part)


A les 19 h, Boti-boti-boti, amb el castell inflable Gran Granja, els pirates, llapis, el surf interactiu, gladiadors, llits elàstics, un bou mecànic i cotxes d’aigua. Per acabar, una festa de l’escuma infantil! Al Poliesportiu de Na Caragol. És gratuït. Es recomana que dugueu banyador.


A les 19 h, I Torneig de Dards, inscripció lliure al Bar Central. (Programa a part)


A les 20 h, inauguració de l’exposició de bonsais, al pati de Can Solivelles. Romandrà oberta els dies 6 i 7 tot el dia. Ho organitza: Associació Bonsai de Llevant.


A les 21.30 h, XX Festival de Música Clàssica Antoni Lliteres, cicle de música als casals d'Artà, amb Le Carromato, a Ca n’Epifanio. Preu 10 €. Aforament limitat a la capacitat del pati.


A les 22 h, sopar a la fresca a la plaça del Conqueridor. Per gaudir de les taules i cadires de l’Ajuntament, us heu d’apuntar prèviament a l’Ajuntament d’Artà fins a final d’existències. A continuació, el gran espectacle de IL DIVO, quatre simpàtics al•lots procedents d’un amplíssim càsting organitzat en el seu país, capaços d’aconseguir a la perfecció el so original de IL DIVO, i acompanyats per una meravellosa formació simfònica. Espectacle per a tota la família.


A les 23.30 h, Chiki-chiki. Festa jove, amb una discoteca a l’aire lliure i la millor música comercial de l’estiu, a l’amfiteatre de Na Batlessa. Recordau que heu de dur una tovallola, perquè acabareu xops. La festa finalitzarà a la 1.30 h.


Dilluns 4 d’agost


A les 17.30 h, finals del torneig de billar de l’Associació de Persones Majors, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per als participants.

A partir de les 18 h, finals del torneig de tennis, categoria de plata + de 30 anys i - de 30 anys. A continuació, finals dobles escola, dobles sènior i final escola bronze, a les pistes de tennis del Poliesportiu de Na Caragol.

A les 20.30 h, actuació del Màgic SIM SALABIM, un espectacle que combina la màgia i l’humor amb la participació activa del públic, a l’amfiteatre de Na Batlessa.


A les 21.30 h, representació de l’obra de teatre Pijama per 6, producció a càrrec de Mallorca So. Bernat esperava passar un meravellós cap de setmana a la seva caseta amb la seva joveneta amant, però tot canvia quan la seva dona decideix quedar-se, també, aquell cap de setmana. Amants que són cuineres, cuineres que no ho són, amics que són amants i fan veure que són tiets de les cuineres, marit de les amants que no són amants, sinó cuineres, nebodes que són cuineres que ens fan passar per amants, models que es fan passar per cuineres... Tots passarem aquell cap de setmana intentant semblar tot allò que no som, i amb pijama! Quin embolic més gros! Al Teatre d’Artà. Preu: 15 €. Venta anticipada al Teatre.


A les 22 h, concert de la Banda de Música d’Artà, a la plaça del Monument. Ho organitza: Cafeteria l’Almudaina.


A les 24 h, inici de la XIX edició de la Cursa Popular Festes de Sant Salvador, amb sortida i arribada al carrer de Ciutat. La inscripció es tancarà mitja hora abans. Hi haurà un obsequi per a tots els qui completin el recorregut. Diversió i esport junts.


Dimarts 5 d’agost


A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part baixa del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.


A partir de les 18 h, finals del torneig de tennis, categoria escola de plata i escola d’or. A continuació, categoria d’or + de 30 anys i – de 30 anys, a les pistes de tennis del Poliesportiu de Na Caragol. En acabar els partits, lliurament de trofeus i refresc. Ho organitza: Club de Tennis Artà.


A les 20 h, festa infantil amb l’actuació del grup d’animació Mallorca Festa, a l’amfiteatre de Na Batlessa.


A les 21.30 h, entrega del III Premi Artà de Narrativa Breu, a Na Batlessa. Tot seguit, V ronda poètica Paraules per un món verd. El circuit serà el següent: Na Batlessa, font de l’Ajuntament, Residència, escales de Sant Salvador, plaça de l’Aigua i, finalment, Teatre d’Artà. Ho organitza: Artà Solidari.


A les 22.30 h, verbena camp, amb les actuacions estel•lars de les orquestres MEL I SUCRE i VOLTORS, a la plaça del Conqueridor.


A les 24 h, gran castell de focs artificials, a càrrec de Caballer FX.


A les 24 h, festa SUPERHEROIS, davant la botiga Es Figueral. Si Superman li diu a Catwomen que no flirtegi amb aquell de color verd, en Hulk; i si a Spiderman el troben amb na Supergirl..., tu qui ets? Es demana que dugueu el el vestit adequat a la festa. Els beneficis es destinaran a l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears. Ho organitzen: veïnats del carrer del Figueral.


Dimecres 6 d’agost


A les 9 h, amollada de coloms des del Coll de la Grava, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.


A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part alta del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.
En acabar, hi haurà cucanyes i jocs infantils, acte amenitzat pels xeremiers, davant el Bar Juan. Ho organitza: col•lectiu de veïns del Bar Juan.


A les 19.30 h, festa de comiat del VII Campus Universitari de Llengua Catalana a Mallorca, amb l’actuació dels estudiants i del grup d’havaneres GENT DES PLA, al Teatre d’Artà.


A les 20.30 h, solemne celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial, amb la participació de l’Orfeó Artanenc.


A les 20.45 h, torneig de simultànies d’escacs, a la terrassa del Teatre d’Artà.


A les 24 h, verbena monumental de Sant Salvador, amb les actuacions de les orquestres PISCIS, GRAN ORQUESTRA MALLORCA, TUMBET DE SOLFA i ¿DÓNDE ESTABAS TÚ?, a la plaça del Conqueridor.


Dijous 7 d’agost


A les 16 h, LVIX Circuit Ciclista de Sant Salvador. El recorregut serà el següent: carrers de Carrer Ciutat (sortida), de Josep Melià i Pericàs, Major, de Rafel Blanes, d’Antoni Blanes i de Ciutat. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.


A les 19 h, celebració de l’Eucaristia i ball de la cisterna a càrrec de l’agrupació Artà Balla i Canta i els xeremiers, a l’esplanada de darrere Sant Salvador.


A les 21.30 h, MALLORCA VERS A VERS. L’actor Pep Tosar posarà veu a poetes mallorquins (Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera, Rafel Ginard, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Damià Huguet, Miquel Bauçà, Andreu Vidal, Joan Palou i Blai Bonet) en un espectacle que recull les creacions que millor dibuixen la nostra illa. Juntament amb la pianista Maria Lorea, crearan un espectacle sensible i bell, ple dels matisos que només poden sortir de la unió de dos grans artistes. Preu: 15 €. Al Teatre d’Artà.


A les 22 h, festa pagesa i ball obert amb l’agrupació Esclafits i Castanyetes, a la plaça del Conqueridor.


A les 24 h, gran traca de fi de festa, des de la mateixa plaça.

EXPOSICIONS


Exposició de fotografies del VII Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra, a l’Ajuntament d’Artà. Romandrà oberta durant horari laboral fins dia 4 d’agost.


Exposició de pintura de Joan Cursach, a la sala d’exposicions de l’Estació. Romandrà oberta fins dia 9 d’agost, de dilluns a dissabte, de 19 h a 21 h.


Exposició 10 ANYS DE NEDAR ÉS SALUT, a la sala d’exposicions de Na Batlessa, a càrrec del Club Aigua Esport. Romandrà oberta cada dia fins dia 7 d’agost, de 20 h a 22 h.


ART DE NIT, amb obra pictòrica de José Luis Pujol, escultures de Maria Genovard i poemes de Miquel Mestre, a l’hotel Can Moragues. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 19.30 h a 22 h.


Exposició fotogràfica ARTÀ CAMINA, realitzada pel Grup d’Excursionisme Un Raig d’Artarencs, a la sala d’actes del Teatre d’Artà. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 20.30 h a 22 h.


ESTRANYS, exposició de pintura de Bel Ortega, al restaurant l’Atrio. Romandrà oberta el mes d’agost.


Exposició d’escultura de Laura Hedrosa, a la sala Na Picarandau (c/ Nou, 29). Romandrà oberta fins dia 15 d’agost, de dilluns a divendres, de 18.30 h a 21.30 h.

4 comentarios:

Mallorca Llevant dijo...

Si en lloc de posar un tren que només arriba a son servera, sant llorenç, son carrió i manacor, i passaria cada 3 hores, posassin una xarxa de minibusos que unís en una xarxa, sa colònia de sant pere, cala ratjada, capdepera, sa font de sa cala, canyamel, sa costa des pins, sant jordi, cala bona, es port verd, es port vell, cala millor, sa coma, s'illot, cala morlanda, porto crito, cala romàntica, son macià,
PODRÍEM VENIR A FESTA SENSE DEPENDRE DEL COTXE. PERÒ AIXÍ COM HO TENIU PLANTEJAT NO HI PODREM VENIR MAI TOT I QUE POSEU UN TREN.

http://mallorcallevant.blogspot.com

mare nostrum dijo...

Si, feis molt bé en replantejar s'utilitat o no del tren i lluitar per un transport públic realment eficaç i útil. Vos donc el meu recolzament.
Si que seria bo un bus per dur la gent a les festes, però només a les verbenes, concerts o coses puntuals.
Ho proposaré. Gràcies

Anónimo dijo...

Com a polític hauries de ser tu qui ho replantejàs i ho elevàs a debat al poble. La majoria de gent de la plataforma del tren són d'artà i de manacor. Xerra amb els del pp i plateja el debat a nivell de comunitat autònoma.
Saps que de les línies proposades és la que menys demanda té? La meitat que les altres. I que s'haurà d'expropiar molta terra per fer vies de servei i reagrupar més de 83 pasos a nivell.
És una barbaritat. No sé com consentiu que facin aquestes destroces.
Ara teniu arguments per fer veure que els que van d'esquerres i ecologistes estan manipulant

mare nostrum dijo...

El PP té ben clar que el tren serà bo, útil , pràctic i necessari lo que no lleva també que no es pugui construir un transport addicional que arribi als més de 20 nuclis de població de la comarca de Llevant (no només els 5 nuclis que proposa el tren).
* Amb freqüències cada mitja hora.
* Que es pugui arribar a tots els nuclis de la costa i de l'interior.
Que això és lo que demanau valtros, els del PP ho volem tot: el tren i a més a més això. Mallorca s'ho mereix i el govern central mos ho deu.
Això és la meva contestació PERSONAL.
Salutacions