sábado, 26 de enero de 2008

Les quatre propostes del Ministeri de Medi Ambient per a l'ampliació de la platja de la Colònia de Sant Pere.






Ens agradaria que tota la ciutadania interessada en la política local fes un estudi i expressés la seva opinió sobre les quatre propostes d'ampliació de la platgeta de la Colònia de Sant Pere, elaborades per ingenyiers i pendents cada una d'elles d'un estudi d'impacte ambiental per especialistes científics marins.

La demarcació de costes ens ha ofert l'ampliació de la platgeta ( això ja ve d`un pacte que van fer quan es va dur a terme la construcció del port nou ). No per capritx, sinó per necessitat creim que aquesta ampliació és totalment justa i adequada per la zona.

Recordem que des de la construcció del port, els coloniers hem perdut tres zones de bany , diguem-ne còmodes i molt freqüentades dins el nucli de la Colònia: una la del torrent, allà hi havia una zona encimentada on era fàcil posar-hi una tovallola i prendre el sòl sense que les pedres se't clavin a l'espatlla, l'altra situada davant el restaurant "Sa Xarxa", o antigament "ca ses Cristines", on també hi havia una zona encimentada i fins i tot una "piscina" artificial, que demarcació de costes va fer destruir, i finalment una zona de platja abans del portitxol vell, que es va destruir per ampliar el port nou.

Així , si fa deu anys les persones que es volien assolejar o prendre un bany a la platja es podien repartir en quatre zones, ara només en tenim una, i per cert amb l'espigó de l'esquerra perillosament degradat, ara només en poden emprar una. Si per contra han augmentat durant els darrers anys considerablement el nombre famílies usuàries de platja, com a conseqüència no dubtam que tothom està d'acord en què es necessari trobar-hi una solució, que passa per AMPLIAR LA PLATGETA de la millor manera possible.

La construcció artificial de la platgeta que ara gaudim, no ha aportat més que beneficis al nucli de la Colònia, sens dubte altre tant aportarà la seva imprescindible reforma i ampliació. a més de col.laborar en l'embelliment de la zona.

Des d'aquí demanam que no quedeu mans plegades i expreseu les vostres opinions i els vostres millors desitjos pel bé del poble i de les futures generacions. La Colònia també té dret a crèixer i a progressar.

Per veure les explicacions d'aquestes cinc propostes podeu clicar en aquest enllaç. Gràcies


http://www.mma.es/secciones/evaluacion_ambiental/eval_impacto_
proyectos/proyectos_ea/
pdf/cos0295_memoriaresumen.pdf


24 comentarios:

Anónimo dijo...

És suficient amb llegir-se el projecte per a veure que la proposta 4 no pot esser MAI sostenible ambientalment, ni una mica.

Anónimo dijo...

Partint de la base que le platja de sa Colonia no és natura,sinó artificial, cose que potser no saben o desconeixwn wla mwes joves bè per edat o per sectarisme. Crec que el millor per a la gent que viu,treballe, i lluite a sa Colonia, te dret a gaudir amb els seus nens aès una platja amb sorra com el projecte 4.pert tothom el millor.

Anónimo dijo...

Estoy de acuerdo totalmente con lo el comentario d un colonier amb familie, ya que yo cuando quiero llevar a mis niños que son pequeñitos a la playa para eviotar desgracias los llevo a una playa con arena. viviendo en sa colonia tenemos que ir en verano a son serra ya que alli no hay peligro para mis niños. Por supuesto el gasto de consumiciones ó comidas lo hacemos en son serra. podriamos hacerlo en sa colonia, pero claro la seguridad y disfrute de mis niños es lo primordial.

Anónimo dijo...

espero que el partit al que la meva familia vot en sa colonia que és el PP, trii la opció 4 que és la qual mes pot beneficiar a Sa Colonia i als coloniers.Els seus votants els volem demanar que per una vegada en omptes de fer oposició a l'equip de govern que votin amb ells i en donin el que mereixem als Coloni@s y a sa Colonia

Anónimo dijo...

Sr. Anònim 1: De fet, cap de les propostes aquí presentades és ni pot esser mai sostenible ambientalment, com tampoc ho és la platja actual de la Colònia, prova d´això són les renovacions periòdiques que s´han de fer de la arena que se´n va perque el litoral rocós no és un lloc on naturalment les corrents hi deixin arena.

Els danys que ocasiona dipositar arena nova a la badia són nombrosos, i crec que els senyors que escriuen en aquest bloc els han de saber abans d´escriure i opinar:

1. La arena que es diposita en la construcció de la platja destrueix la flora i la fauna existent al litoral.

2. Com que el lloc a on està ubicada la platgeta artificial de la Colònia no és un lloc allà on les corrents tendeixin a deixar-hi estar arena, aquesta es va escampant per la badia, aufegant les praderes de possidònia oceànica, l´ecosistema on creix i s´alimenta la fauna aqüàtica i a on es genera la major part de l´arena que després es deposita a les platges naturals.

3. Degut a la aniquilació de la flora i la fauna, i degut també a la bruticia que genera la arena de cantera, la transparència de les aigües va desapareixent.

4. Com que l´arena se´n va, se´n ha de dur periòdicament de nova, es parla a la proposta 4 d´una periodicitat gairebé anual, i això comporta unes despeses econòmiques molt elevades.

Els polos de la senyora que se´n va a Son Serra perque no li basta l´arena de la Colònia no podràn pagar mai tot això.

Anónimo dijo...

Del dret a gaudir amb els seus nens d´una platja d´arena que diu aquest bon senyor colonier amb familia se´n podria discutir però només una estona curta ja que no te cap fonament. Amb molt de respecte li desmonto en un moment i el reto a que em rebateixi:

a) no hi ha, ni a la nostra societat ni a cap societat haguda, cap llei que parli del dret a posar arena allà on no n´hi ha d´haver, si vosté té tanta edat que se les sap totes, digui' m a on l´ha trobat.

b) a la Colònia i als seus envoltants hi ha molts indrets allà on poden jugar els nens sense perill, molts d´ells amb arena, si no coneix tan bé la colònia que fa falta que els hi enumeri ho faré: sa platjeta actual, ca los cans, na clara, sa canova, cala tonó, s´estanyol, s'arenalet d´els ermitans, ses canteres d´es canons, cales de betlem...

c) la seva suposada llibertat o dret a portar 29620 metres cúbics de sorra de cantera que s´aniràn extenguent pel fons de la badia i hauràn de ser renovats amb una periodicitat gairebé anual trepitja els drets i les llibertats de:
- els pescadors i submarinistes, que aniràn veient com la fauna minva,
- els pares i mares (ja que us dona per parlar de llaços de parentesc) que volen un entorn sà i autèntic per a ells i per als seus fills,
- els seus fills, els seus nets, i també els vostres, que amb aquest pas desconeixeràn el que és nadar en una mar transparenta o trobar-se un pop, o un cranc, una estrella de mar o un erissó, jugar amb ell i gaudir-ne
- els visitants de la Colònia, que busquen en ella la armonia i la autenticitat que no poden trobar gairebé en cap altre indret de l´illa

d) hi ha molts de pobles costaners a l´illa amb platges urbanes inmenses, molts d´ells no gaire lluny de la Colònia, a on vosté te el dret d´anar-hi a viure sense molestar a ningú si el que desitja és tenir el que tenen ells

Anónimo dijo...

El que ha escrito el comentario anterior al mio, a lo mejor ni siquiera vive en Sa Colonia. Y ademas lo suyo debe ser politica pura y dura. Lo nuestro es deseo de paz y tranquilidad y libertad de elección. Si creen que aturullando a la gente van a conseguir más votos lo llevan claro. También quiere decirles a ustedes que ciertamente en la isla hay muchos otros espacios naturales donde pueden ir ustedes a reclamar protección. Pero claro no les darán votos en Artá ¿verdad? Por último recordarles
que la playa para la que reclaman protección siempre ha sido una playa artificial. Por favor no hagan dramas ni monton escenificaciones apra replegar un voto más. Al final la mayoria será la que decidira. Por último tiene usted tal vez niños? porque hemos de ir a otros sitios con nuestros niños cuando estamos en sa colonia y queremos elegir nosotros el sitio.O es que tambien les molestan los niños porque no les pueden votar??

Anónimo dijo...

senyora otra famila residente en la colonia:

Desitg de pau i tranquilitat penso que és el que tenim tots.

Jo ni soc polític ni he parlat de política com ho fa continuadament vosté. Per cert que el que crec que li falta és una mica de cultura i educació.

I cap dels que intervenen en aquest bloc ha dit res de que la platgeta de la Colònia sigui natural, ja que va esser creada a l´any 1981, a lo millor vosté encara no hi era.

I per cert sí que tenc nens i també vaig esser un nen a la Colònia, què m´ha de dir a mi.

Anónimo dijo...

Sou uns pocavergonyas, solament veniu a sa coplonia a molestar als autentics coloniers que vivim i van aportar una mica aqui.Els quals teniu que anar a altre lloc amb l´arena o sense l´arena sou vosaltres. si no vos agrada ARRUIX!!!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

CONTESTACIO A VEURE QUIE ES MES COLONIE:
Sr/Sra. usted de Colonier/Coloniera tiene poco
1)y usted quién es para decir donde se puede o no se puede poner arena
2)En la platja ahora se puede jugar porque si que hay arena, que según usted, la han puesto ilegalmente.
3)En Ca los cans no hay arena, ni la habido nunca.Na Clara está demasiado lejos para ir todos los dias.NOrmalmente está masificado.
En S' Estanyo tampoco hay arena, es Ses Canteras, caben media docena de personas en la arena, no queda sitio para todos, se nota que usted no tiene hijos de lo contrario no daria esta solución. Que ni son comodads ni son soluciones para los que tenemos hijos, y vamos mañana y tarde todos los dias a la playa con ellos y cargados de trastos .
La playa cumple una función social y de relación de unos niños con otros.Usted seguramente se puede permitir el lujo de ir a la playa que le apetezca, sin obligaciones, seguro que se apunta al nudismo, no debe tener nada mejor que hacer....

mare nostrum dijo...

Ho sentim molt, hem suprimit tres comentaris perquè hem trobat que no tenien res a veure amb el tema del foro i a més atemptaven contra l' intimitat d'algunes persones.

Anónimo dijo...

Senyora critica constructiva, m´agrada el nom que s´ha posat. L´objectiu d´aquesta discusió no és si un és més colonier que s´altre, encara que si ho desitja podem fer un concurs. Precissament m´he posat aquest nom perque trobo ridicul que les vostres converses derivin en si un és colonier o no o és o en si un s´ha de quedar o se´n ha d´anar.

No he dit en cap moment que la platja s´hagi fet il.legalment, això seria una bagenada. El que sí que he dit és que posar arena artificial, especialment en quantitats tan elevades com en les alternatives que defensa alguna gent aquí és nociu per la costa, per els animals i les plantes marines, per el peix, per les aigües i per a les platges naturals d´els envoltants. Això no és que ho digui jo, hi ha estudis científics que ho ratifiquen, i si no em creu passis per una biblioteca i llegeixi llibres sobre el tema, o consulti-li a qualsevol especialista medi-ambiental, oceanógraf, bióleg, geóleg, geomorfóleg, etc. que li dongui més confiança de la que li pugui donar jo.

Anónimo dijo...

A un pare de familie
qualsevol especialista ó técnicc en temes mediambientals,biologics, ocenografics,geomorfologics,etc.emet els seus informes sota la base de qui li page o li donar mes redits. Asi de dure és la vida, per desgracia es ve a fer lo mès practic.El mateix informe pot tenir diferents versions depenent de qui no emeti.Aquest ha estat,és, i será asi. Ja es sap tots tenim que menjar.

Anónimo dijo...

Senyor colonier content:
Observi les fotos del projecte. Veu les isolínies? Sí, sí, aquelles linies grogues que estàn a sobre del mar. Aquestes linies que indiquen la profunditat i que són tan útils per als mariners. És suficient comparar les diferents propostes i veure de quina manera tan bèstia canvien d´una proposta a l´altre per a deduïr el mal que es pot fer a la biodiversitat.

D´altre banda per sort en aquest país encara hi ha científics objectius, el mal és el poc cas que els fan les institucions.

Anónimo dijo...

Tanmateix Critica Constructiva pensi que el creixement és un peix que es mossega la cua.
Quant més construim més gent vé, quanta més gent vé més necessitam créixer, i tanmateix sempre estam igual.
Realment creu que no s´omplirá la macroplatja? Realment creu que tendrem més lloc per als nostres nens? Ja s´afanyaràn en que estigui ben plena..

Anónimo dijo...

i no es possible que aquest cientifics objetius, que vostè anomena, només siguien els que treballen pels verds i sota els seus interesos. nO sota els interesos generals.

Anónimo dijo...

Y quien son estos tecnicos que nos dicen aqui tan medioambientales...se supone que son de los suyos de los verdes y claro estos no quieren tocar nada. ero no quiere decir que los otros tecnicos piensen igual ¿verdad?

Anónimo dijo...

Soc un artanenc de naixença i un estiuegant d´estiu, caps de setmana, festes i ponts tote la meva familia, amics i coneguts volem la ampliació de la platja amn l´arena. Votaren a qui ens doni l´ampliació i que posin l´arena.

Anónimo dijo...

Somos una familia Margalidana. Todos los veranos y siemopre que podemos venimos a Sa Colonia, aunque no podamos votar aqui, si el Alcalde apoya la ampliación de la playeta y reponer la arena, tendra todo nuestro respaldo. Si es necesario nos empadronamos en Artá.Faltaria más.

Anónimo dijo...

I que volen protegi aquest ecologistas de cap de semana? Una plajeta que sempre ha estat artificial? Per favor, que el Batle, que es l´unic amb seny recollie als coloniers amb aquesta lluite. Gracies Batle.

Anónimo dijo...

Les praderies de possidònia, l´equilibri i netedat de les aigües, els crancs, les copinyes, els erissons, les estrelles de mar, els pops, els peixos que menjam i els que no menjam...

Anónimo dijo...

Estos verde y los que juegan a serlo hacen lo que decimos en mallorquin: OI AL REI PORC

peix dijo...

Aquest projecte va arribar a la meva taula fa més d'un any per realizar l'informe preceptiu. Com a tècnic qualificat, i no m'estendré més, el meu informe coincidia totalment amb "anònim a dit". per tant desaconsellava les actuacions.
Els criteris d' "anònim" són més ecològics que ecologistes, pel que tècnicament són recolzables, al marge de les seves tendències polítiques.
Pels comentaris veig que es parla de l'ajuntament. Recordo que és Costes i no l'ajuntament que té les competències en realitzar aquesta actuació.
Als defensors de la regeneració de platges artificials sempre els dic el mateix; Seria millor proposta encimentar les platges i possar tombones a sobre. Seria més ecològic (no afectaria a la mar) i més durader, encara que visualment seria un xic lleig.

Carmen dijo...

Potser un projecte estètic i ecologista seria el projecte "quemaques"

http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=4248037451490663181&postID=7018395047492349356