lunes, 7 de enero de 2008

L'atur creix i ja arriba a les 50.004 persones

Es veia venir i ni el Govern Zapatero ni l'Antich ho volen reconèixer: Tant jugar i finalment els savis de la progrés estan aconseguint el que no s'esperaven : puja l'atur a tot Espanya. Ales Balears l'atur arriba ja a 50.004 persones.

Pedro Solbes, s’empega en assegurar que "hoy somos más ricos que en 2004". Duim mesos amb notícies molt preocupants sobre l’economia espanyola y el Govern ignora els avisos.

El govern Zapatero s'ha dedicat a viure de l'herència i de la inèrcia de l'economia i ara ens trobam amb l'apujada de l'IPC més important des de l'any 1.995.I encara gosa dir que "Espanya va bé".

Aquí no han arribat les hipoteques escombraria americanes ni l'increment de l'euribor. Aquí tan sols ha arribat un pànic provocat amb finalitat política que s'ha bolcat amb contra dels seus promotors.

L’increment de l’atur es produeix especialment sobre la immigració. Què faran ara els immigrants…Se n’aniran cap al seu país? Hi ha xarxa social suficient per a mantenir famílies?.El pitjor és que tot això sol derivar en un increment de la inseguretat…

Els parats a Balears i a tot el país provenen de la construcció i dels serveis, que són la base de la nostra economia productiva. Desconsiderada pel govern Zapatero, i això que en Solbes és el llest de la classe.

Creix el paro, creix la inflació i la baixa inversió pública. Això genera baixa productivitat i pèrdua de competitivitat.

En aquest país ja estam guanyant un 40% menys que els europeus, que des de l’entrada de l’euro en el 2002 els preus han pujat en el país un 7% més que en la zona euro. No obstant això, els salaris bruts continuen essent un 40% més baixos que a la UE de 15 membres. No hi ha hagut convergència amb la UE en aquest sentit.

Culpes al marge, el Govern segueix paralitzat davant l'huracà que ha suposat en la cistella de la compra la inflació d'octubre, novembre i el que duem de desembre. Aquesta pèrdua de competitivitat provoca el creixement exponencial del dèficit de la balança comercial espanyola, que no ha parat de créixer durant els últims anys. El dèficit acumulat en els nou primers mesos de 2007 ascendia a 63.004 milions d'euros, enfront de 59.043 milions en el mateix període de 2006, segons xifres del Banc d'Espanya.

Una vegada més, com ja va ocórrer en 1996, el Partit Popular està a la disposició dels espanyols per a solucionar el desorientament econòmic que han muntat entre Zapatero i Solbes durant els últims quatre anys.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

L´atur dura sobre la inmigraciò mès inseguretat dium ara desde el pp. fa un any criticaban a N´Munar per dir que ja ni ha prou de inmigrants! aquest partit popular no sap que es diu.....

Anónimo dijo...

Lo peor vendra cuando tendremos que mantener con nustro dineros a las familias enteras de inmigrantes que no se van a ir , ya que viven mejor con hambre aqui que en sus paises de origen. Ademas la ley les proege aqui más que alli incluso con delios de sangre!