jueves, 20 de marzo de 2008

EL CERCLE BALEAR DÓNA SUPORT A LA PROPOSTA DE DELGADO DE DEROGAR LA LLEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

El Cercle Balear creu que només el PP pot fer reals les seves propostes en la pràctica política.
La nota de premsa emesa per el batle de Calvià, Carlos Delgado, i pel Partit Popular de reinvindicar la històrica denominació per a llengua cooficial de Balears en les seves modalitats de mallorquí, menorquí i eivissenc, i derogar la Llei de Normalització lingüística del català així com també el Decret de Mínims, per ser contraris a la lliure elecció de llengua a l'ensenyament. El Cercle Balear diu que en el panorama polític, únicament pot aconseguir-ho un PP balear renovat que rectifiqui els errors passats comesos per partits i persones que van legislar a favor d'un catalanisme allunyat de la nostra història i que quasi han acabat amb la nostra identitat balear.
El CB i els més 2000 socis més simpatitzants donen suport a les declaracions de Carlos Delgado, reiterant el seu compromís de seguir portant a termes actes i mobilitzacions ciutadanes "que reflecteixin com comés el sentir majoritari de la societat balear que està per la seva cultura, per la llibertat i per una Espanya plural i de tots.
Carlos Delgado podria postular-se com a Secretari general i per això demana un renovació total en la cúpula del PP.
Carlos Delgado diu també que ampliarà el nombre de traductors en el TSDJ , que si no surt massa car.


2 comentarios:

Anónimo dijo...

D. Antonio Roig (Historiador).
Historia y lengua de Mallorca. 1996. pág. 210:
“… Ramón Llull no hizo sino echar mano de su habla mallorquina de cada día, (Romans planer)”.

El mallorquín tiene gramática y diccionarios propios desde 1835, del Dr. D. Juan José Amengual, mientras que la 1ª gramática catalana de Pompeu Fabra es de 1912 (77 años después).

XVI Congreso Internacional de Lingüística y Filología Románicas. Palma, 12 de abril 1980.
800 filólogos románicos de 33 paises: 40 se pronunciaron a favor de la “Normalización del Catalán”, 760 NO.

D. Manuel Criado del Val (Profesor filólogo):
“Si los mallorquines no quieren que se llame catalán a su lengua, están en su derecho”.

D. Torcuato Luca de Tena (Real Academia de la Lengua), 1985
“Es un error pensar que Jaime I trajese el catalán a Valencia o Baleares… en Baleares ya se hablaba ese latín degenerado de distinto modo, pero parecido… la noción del Catalán como lengua madre de la Valenciana y de la Balear es falsa históricamente”.

D. Robert Graves (Escritor y poeta). Barcelona 1979:
“Los mallorquines hablan una lengua tan antigua como el inglés, y más pura que el Catalán o el Provenzal, sus parientes más cercanos”.

Anónimo dijo...

BIEN POR DELGADO, LOS MALLORQUINES QUEREMOS QUE SE HABLE Y SE ENSEÑE EL MALLORQUÍN EN SU VARIEDAD MALLORQUINA Y QUE NO NOS VENGAN CON "VOSALTRES", "HOMES" Y LOS LOCUTORES HACIENDO EL RIDICULO HABLANDO UNA ESPECIE RARA QUE NO ES NI CATALÁN NI MALLORQUIN.YA ESTÁ BIEN CATALANISTAS Y CATALANISMO !